Populära blodprov

Välj de blodprov som passar dig

Paketet innehåller 30 analyser
En överblick över dina värden. Ta kontroll över din hälsa och håll dig fysiskt och psykiskt välmående.

Paketet innehåller 32 analyser
En överblick över dina värden. Ta kontroll över din hälsa och håll dig fysiskt och psykiskt välmående.

I detta paket tittar vi på ditt alkoholintag. Dricker du för mycket eller är på gränsen till ett riskbruk? Har alkoholen påverkat din hälsa?

Paketet ger en bild över besvär som utmattning, trötthet och brist på energi och kombinerar både frågeställningen sköldkörtelproblem och binjureutmattning.

Paketet innehåller 22 tester
Här utvärderar vi resultaten av din träning, återhämtning och din kost. Detta i syfte att utveckla och prestera optimalt vid idrottsprestation

Paketet innehåller 34 analyser
Här utvärderar vi din allmänhälsa samt resultaten av din träning, återhämtning och din kost. Detta i syfte att utveckla och prestera optimalt vid idrottsprestation.

Så enkelt är det

1. Köp ett analyspaket

När du hittar det analyspaket som du önskar klickar du bara på "beställ analys", denna läggs då i kassan.

2. Gå till närmsta laboratorium

När du fyllt i dina uppgifter får du välja vilket lab du vill gå till. Alla lab har drop in vilket betyder att du inte behöver boka tid.

3. Få ditt provsvar

Du får ett mail så snart lappraporten på dina analyser är klar. Labbrapport innehållande svar på dina analyser.

Köp ett blodprov

Senaste från oss

Optimera hälsan med rätt mängd magnesium

Kost | Optimera hälsan med rätt mängd magnesium

2016-09-21

Magnesium kallas ofta för ”anti-stress mineralet” och brist på ämnet är, näst efter D-vitamin, den vanligaste bristen i vårt moderna samhälle. Magnesiumbrist kan bland annat orsaka försämrad muskelfunktion, mentala dysfunktioner samt öka risken för hjärt- och kärlsjukdom.

Brist av enzym hos alkoholberoende

Nyheter | Brist av enzym hos alkoholberoende

2016-09-19

Linköpings Universitet har nyligen presenterat forskningsresultat vilka pekar på att brist på ett enzym (PRDM2) kan vara en av orsakerna bakom svårigheten för alkoholister att avstå från att dricka sig berusade. Enzymet produceras i hjärnans framlob och när allt för lite av detta enzym bildas försämras de signaler vilka ska stoppa oss från att dricka alkohol. Den otillräckliga produktionen av enzymet ger resultatet att impulskontrollen försämras.

Zink och dess betydelse för våra kroppsfunktioner

Kost | Zink och dess betydelse för våra kroppsfunktioner

2016-09-16

Zink har en roll i flera av kroppens allra viktigaste funktioner. Ämnet hjälper bland annat till vid skapandet av nya celler, har en avgörande roll i regleringen av testosteronhalten och skyddar mot de reaktiva ämnen som skapas när kroppen arbetar.  Zink ser även till att hålla oss friska och att bibehålla ett bra immunförsvar långt upp i åren.

Zink är nödvändigt för att våra gener ska kunna uttryckas och nya celler ska kunna bildas. Behovet av zink ökar därför vid all typ av tillväxt och vävnadsomsättning, exempelvis vid längd- och muskeltillväxt eller vid graviditet och amning.

Våra kunder berättar

Håkan Rundqvist

Träningsfysiolog (Msc Physiologi, Doktorand)

"Blodanalyser är inte bara ett verktyg inom sjukvården för att detektera sjukdom. Inom idrottsvärlden har man i flera år använt blodanalyser för att styra, kontrollera och utvärdera prestationsförmåga. Dessa blodanalyser har oftast gjorts på idrottare inom elitklubbar eller motionseliten då de oftast har en stab av läkare, nutritionister och fystränare. Kunskapen kring idrott, prestation, kost och hälsoeffekter har vuxit de senaste åren och inte bara hos eliten utan även hos den tränande medelsvensson. Idag är det oftast tillgängligheten och kunskapen kring blodprov som är begränsande" 
 

Tyler Crowley

Organizer STHLM TECH MEETUP

"Efter att ha spenderat åtskilliga timmar med träning blev jag förvånad att jag inte fick den muskelutvecklingen jag förväntade mig. Efter ett enkelt test stod det klart vad jag saknade och vad jag behövde åtgärda!"

David Jonsson

Näringsfysiolog Paulúns näringscenter

"Blodkollen sätter makt och kunskap i händerna på patienter och du får djupkoll på din hälsa redan innan du träffat en läkare!"

Cathrine Hardenborg

Modell & Egen företagare

"Tack vare blodkollen har jag blivit mycket piggare och fått större insikt i hur min kropp mår. Tack för en bra tjänst!"

Mikael Klotz

Medicinskt & REHAB ansvarig Hammarby Fotboll AB

"Då prestation så nära 100% som möjligt är viktigt för oss i Hammarby, så kan låga nivåer av olika ämnen i kroppen ligga oss till last. Blodkollen gjorde det enkelt för oss att med deras professionella hjälp analysera och utvärdera vilka spelare som låg i riskzonen och som eventuellt kanske inte har optimala förutsättningar att nå upp till 100%. Blodkollen är ett fantastiskt verktyg för att kunna kontrollera och utvärdera detta på ett strikt empiriskt och vetenskapligt sätt."

Deivid Lopes Da Silva

Lic. Personlig tränare

"Idag så måste man i princip vara sjuk för att få sina värden kollade och det kan jag tycka är lite bakvänt."

Nadja Öström

Lic. Kostrådgivare och ordf. sköldkörtelföreningen

"Ett mycket bra verktyg att hålla koll på sin hälsa och dessutom få användbara råd för att förbättra sin hälsa."

Lovisa Ryding

Grundare och Vd för Blodkollen, Bachelor of Medical Science

"På Blodkollen är vi upplysande och ser oss som steget innan primärvården. Genom att ha med sig ett kvitto på hur man mår redan vid första läkarbesöket kan man skynda på processen avsevärt. Och många gånger behöver man inte gå till doktorn alls, till exempel om det visar sig att man har brist på något ämne och behöver tillskott. Blodkollen kan därmed också vara ett sätt att minska belastningen på primärvården." 
 

Frida Widén

Egen företagare

"Jag hade under väldigt lång tid känt att jag inte mått bra och varit på vårdcentralen och tagit prover som enligt läkaren inte visat någonting. Via Blodkollen fick jag hjälp och förståelse. Jag önskar att jag kunde förklara skillnaden som jag känner, det är obeskrivligt. Tänk att jag kunde hitta orsaken till allt ont!"

Samarbetspartners

Vi är stolta över våra samarbetspartners. Klicka på enskild logga för mer information.