Stora Hårkollen Man

Stora Hårkollen Man

Just nu för 1 999 kr
1999

Tappar du hår eller känner att ditt hår har blivit mycket tunnare? Då bör du börja med att kolla upp eventuella näringsbrister eller hormonella obalanser via ett blodprov.

Håravfall (alopeci) kan påverka hårbotten eller hela kroppen, och tillståndet kan vara tillfälligt eller permanent. Håravfall eller tunnare hår kan bero på olika orsaker som t.ex. bristfälligt näringsintag, ärftlighet, hormonella förändringar, medicinska tillstånd eller är helt enkelt en normal del av åldrandet. Ärftligt håravfall som kommer med ökad ålder är den vanligaste orsaken till skallighet hos män. Vem som helst kan tappa hår på huvudet, men det är vanligare hos män.

I många fall går det att göra något åt håravfallet eller ett tunnare hår, och det är då viktigt att undersöka det bakomliggande orsakerna i tid.

STORA HÅRKOLLEN MAN är en blodanalys där olika parametrar mäts i ditt blod, för att få en djupare inblick i möjliga orsaker till ett håravfall på mer än 100 hårstrån om dagen och/eller ett tunnare hår. I analysen ingår även uppföljande kostråd och rekommendationer.

Blodprovet utgör ett steg i processen för att undersöka och hitta möjliga orsaker till ett ökat håravfall eller ett tunnare hår.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ INNAN DIN PROVTAGNING:

Om du intar kosttillskott med biotin (vitamin B7), så bör du sluta med det minst en vecka innan provtagning, då det påverkar analyssvaren.

Nedan medicinering kan även påverka analyssvaren:

 • Vissa läkemedel, som en del steroidläkemedel

Innan du tar provet

Viktigt inför din provtagning

 • Ta med Giltig Legitimation
 • Då analysen är en dygnsvarierande parameter bör provet tas på morgonen innan klockan 10.00
 • Det är viktigt att du sitter ner i lugn och ro i minst en kvart på provtagningsenheten innan du tar ditt prov så att eventuell korttidsstress inte påverkar ditt analysresultat
 • Kroppsaktivitet kan påverka analysen varför träning innan provtagning bör undvikas
 • Är du kvinna i fertil ålder kan det vara intressant att veta vart i din menscykel du befinner dig

Mat och alkohol

 • Provet ska tas fastande vilket betyder att ingen mat ska ha intagits på tolv timmar innan provtagningen. Observera att allt utom vatten samt te och kaffe utan tillsatser av socker eller mjölk räknas, även eventuella mediciner
 • Undvik fet mat och alkohol dagen före din provtagning

Medicinering

 • Stora mängder av Biotin (vitamin B7) kan påverka resultatet varför du bör avstå från detta några dagar innan din provtagning
 • Analys bör inte utföras vid medicinering med NSAID-preparat (antiinflamatoriska medel samt lättare värk- och febernedsättande medel med undantag för paracetamol)
 • Om du äter Levaxin ska detta inte tas på dagen för din provtagning